keskiviikko 18. heinäkuuta 2007

Eksistentialismin hikinen tuoksu

Taalla on ollut viikonlopusta lahtien hyvin helteista, nyt taivas todennakoisesti piakkoin repeaa ja valuttaa alas kaiken, minka aurinko on viime paivina haihduttanut taivaan tuuliin.

Helle sai minut mietiskelemaan olemisen syvinta totuutta eilen ja aiheutti tajunnan pysayttavan hetken. Aamulla ratikassa nain jonkun tyypin lukevan lehtea, paasivun otsikkona jotakuinkin "Kuinka elaa helteisessa kaupungissa?" ja jattifontilla asteet 37. Celsiusmaara on siis sama kuin ihmiskehossa, senhan tietaa kaikki vahankin biologiaa lukeneet tai kuumetautia sairastaneet. Periaatteessa on siis yhta ymparoivan ilman kanssa, ainakin lampotilan osalta. Ja jos on vahankin identiteettiongelmainen tai muuten hukassa, saattaa kadota kokonaan ymparistoon, hajota molekyyleiksi ja leijailla pilven lailla. Osmosoitua, diffusoitua, whatever. Silta olo helteella usein tuntuukin, ei oikein suju, hajottaa, slow motion, eika paa silti ihan pysy mukana. Joutuu kokoamaan itteaan, eli niita eksyneita molekyyleja ja atomeja, vahan valia. Keskittyminen on hukassa kun aivot kiehuu.

Esitin teorian kurssitoverille, han naureskeli ja oli sita mielta, etta miulla vetaa ihan taytta mustiin. Hah. Miusta se on lahes taydellinen teoria.

Havainto myos tosielamasta: paikalliset valkovenalaiset ovat vahan vahemman valkoisia kuin kotorimpsan valkovenakot. Taalla niissa on enemman sita venalaista. Kiipesimma kollegan kera myos vuorelle sunnuntaina aamuyosta katsomaan Prahaa by night, ja olihan se hieno. Joskin vahan vahemman valaistu kuin olisin kuvitellut. Havisin myos pullollisen viinia vedonlyonnissa: olimme ilman kelloa, ja valaistuksesta paatellen olisin arvannut kellon olevan kolme, kollega veikkasi neljaa. Suomalaiset valaistusolosuhteet hamasivat miun sisaista kelloa tunnilla. Olin kylla oikeassa, mutta vaarassa paikassa. Aina ei kay flaksi.

Helteella on hieman epamukavaa matkustaa raitiovaunulla, siella on kuuma. Ja haisee. Eika koskaan voi olla varma, haiseeko itse vai tuleeko hien vieno tuoksahdus vierustoverin kainalosta.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Cau sestro, dekuji za pohlednici! Super pises domecky cesky! Skoda ze televizi nemate, cesky subscheisse je trochu absurdni, Beverly Hills 90210 a tak dal, ale cesky mluveno (=puhuttuna tsekiksi)! Vis, na Vinohradech (Vinohrady, Praha 2) je Beverly Hills 90210 bar, nebo alespon byl predtim...

No ehkä tuossa tarpeeksi kotitsekkiä. Missäs baarissa/klubilla ootte käyneet rimpsalla?

Kyllähän Prahakin nyt joskus sammuu, tarkkaile vaikka linnaa. Jos istuu Petrinin kukkulalla piknikillä pimeän tuloon asti, näkee hyvin muutoksen siitä alkuillan kultaisesta valosta sinisenen ja sitten (ilta)yön valoihin.