keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Pieniä suuria asioita

Porvariselämällä on varjopuolensa, muun muassa rajoittunut päätösvalta lakanoiden suhteen. Siivooja vaihtaa ne, ja aika randomilla tulee millasta kuosia sattuu. Tähän asti kaikki lakanat on ollu luokiteltavissa legendaaristen krapulalakanoiden *) pikkuserkuiksi vähintään, ehkä tragikoomisimpana tapauksena paria viikkoa sitten ilmestyneet sini-oranssi-keltaiset, vanhaa ja haalistunutta jaffa-mainosta muistuttaneet halkaistu appelsiini -kuosiset petivaatteet. Kuoviointi ehkä olisi ollut jokseenkin siedettävä, mutta teksti "Squeeze me!" sai aikaan epäuskoisen huvittuneisuuden tunteen.

Toisaalta, yksi viikon kohokohdista on siivouspäivän iltana vetäistä se itsessäänkin jo naurettava päiväpeitto syrjään ja yllättyä, mitä kaikkea sen alta löytyy sillä kertaa. Viihdearvoa voi löytyä yllättävistä asioista.

*) Krapulalakanoihin ei siis liity mitään varsinaista krapulaa, se on vaan niiden ulkoisilla avuilla ansaittu nimitys. Ja ihan aiheesta. Ja ne on miun parhaat vieraslakanat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko krapulalakanat ne myrkynvihreät psykedeeliseen vivahtavalla kukkakuviolla varustetut? Jos, niin ymmärrän mistä nimitys tulee...

"Squeeze me!" :D Niin, ja hyvää itsenäisyyspäivää! Onko mitään juhlintaa luvassa siellä? Kai vähintään muistelette suomalaisten erasmusten keskuudessa Tali-Ihantalaa ?

Leenukka kirjoitti...

Itsenäisyyspäivää! Ei mitään erityisiä pileitä, lupasin lähteä unkarilaisen toverin ja joukkueen kanssa juomaan kaljaa. Huomenna olisi jonkun suomalaisen pileet, jonne ehkä voisi soluttautua kuokkimaan, mutta lähden viikonlopuksi saksa-itävaltaan (joka on meidän kaikkien toinen kotimaa...)

Tali-Ihantala? Hå?

Ai ne vihreät, joita meillä on kotona? Eeeeei, ne on mökkilakanat, ne ei oo krapulaa nähnykään. Krapulalakanat on semmoset haaleanvaalean kelta-oranssihko-vaaleanpunaväritetyt, muistaakseni joku jännittävällä maulla valittu sukulaislahja.