torstai 20. maaliskuuta 2008

Päästäisiä

Eilinen selkäkipu ei ehkä sittenkään ollut munuaistulehdus. Järkeilin kuitenkin, että sitä kannattaa hoitaa juomalla paljon, että bakteerit huuhtoutuu pois munuaisaltaista. Toimii. Päiväunet ja c-vitamiinin yliannostus on myös ollu viime päivien harrasteita.

Sain tänään postista ilmoituksen, että on tullut jotain ylläreitä. Menin sitten tietysti ihan täpinöissäni lähipostiin tiedustelemaan, ja se elämäänsä väsynyt muija tiskin takana alkaa huutaa, että vasta kuuden jälkeen tarttis tulla. Olisi tehny mieli alkaa itkeä ja inistä, että haluun pakettini, mutta kokosin itteni ja häivyin, enkä ees pahasti haistatellu takaisin. Olisin tietysti voinut myös lukea se pienen printin etukäteen, "dnes od 18 do 19 hodin", mutta enpä ajatellut sen olevan mitään erityistä.

Lähden pariksi päiväksi retkelle Mikuloviin ja Brnoon, pääsiäishengessä. Tosin maanantaina, jolloin on ilmeisesti täällä perinteinen virpomapäivä, olen jo takaisin Prahassa valmiina ylösnousemukseen ja mihin vaan.

Paikallinen virpomaperinne on hieman suomalaisesta poikkeava, täällä nimittäin kylän miehet ja pojat kiertää talosta taloon pajuruoskineen, naiset pyllistää.

Ei kommentteja: